Marlies Adriaanse
mjadriaanse@hetnet.nl
index
werk/works
cv
links
 
<............ >

Henk = 0
Gepubliceerd op 28 apr 2013

Als eerbetoon aan de op 13 april 2013 overleden kunstenaar Henk Peeters (87) werd één week later door Topp & Dubio een actuele kunstmanifestatie georganiseerd op de Scheveningse pier.

Henk Peeters (Den Haag 1925-Hall 2013), werd in de jaren zestig bekend als een van de oprichters van de avant-gardistische 'Nul-groep'.
Als organisator onderhield hij intensieve contacten met bekende internationale ZERO-kunstenaars als Lucio Fontana, Piero Manzoni en Yves Klein.
Ook was hij de inspirator van het nooit gerealiseerde, maar inmiddels legendarische project 'Zero op Zee' dat in april 1966 op de pier van Scheveningen had moeten plaatsvinden.

Topp & Dubio besloten na het bekend worden van het overlijden van Peeters om juist deze manifestatie met een actuele uitvoering nieuw leven in te blazen.
Henk Peeters behoorde tot een van de meest radicale Nederlandse vernieuwers van de twintigste eeuw. Zijn werk wordt pas sinds kort enigszins op waarde geschat, terwijl vele hedendaagse kunstenaars aan hem schatplichtig zijn.

Deelnemende kunstenaars: K.Schippers, Joep Neefjes/LPI, Hans Bossmann, Maarten Schepers, Ellen Rodenberg, Kees Koomen, PJ Roggeband, Thorsten Nass,
Marlies Adriaanse, Jessy Rahman, Artcodex, Gryanne Stunnenberg, Maarten van Aken, Daphne ter Wee, Diederick van Kleef en Topp & Dubio.

http://www.topp-dubio.nl/13exhibitions/13-henk=0.html

 
Henk = 0
Gepubliceerd op 28 apr 2013